Під суд піде полковник Росгвардії, який катував полонених на Херсонщині

Читать на русском
За його наказом російські окупанти затримали двох місцевих мешканців та застосовували до них електричний струм.

У Херсонській області направлено до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника управління Федеральної служби військ Нацгвардії росії по Ростовській області за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора 9 січня.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

Розслідуванням встановлено, що з березня 2022 року полковник поліції на території тимчасово окупованої Херсонщини здійснював керівництво військовослужбовцями Росгвардії та представниками НЗФ рф.

У квітні за його вказівкою окупанти застосували фізичні та психологічні тортури до двох затриманих місцевих мешканців, щоб отримати від них інформацію про причетність до ЗСУ, місця перебування українських захисників та сил оборони.

Декілька днів чоловіків утримували у захопленій будівлі обласної поліції, а також у місцевому слідчому ізоляторі. Їх били кийками, загрожували розправою та застосовували електричний струм. При цьому російські військові намагалися схилити полонених до співпраці, пропонуючи їм посади у псевдоправоохоронних органах.

Обвинуваченого оголошено у розшук.

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала трьох росіян, які намагалися мирних жителів у Запорізькій області.

Також повідомлялося, скільки справ про воєнні злочини росіян відкрила Нацполіція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: