Росіяни наступають на трьох напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
Окупанти наступають на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямах, на Куп'янському – намагаються покращити тактичне становище, на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняються.

Російські війська ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямах, на Куп'янському – намагаються покращити тактичне становище.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, опублікованому вранці 9 січня.

Окупанти за добу завдали 7 ракетних та 31 авіаційного удару та здійснили 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Сили оборони України за добу відбили атаки росіян у районах населених пунктів Стельмахівка і Червонопопівка Луганської області та Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється на раніше зайнятих рубежах, проводить інженерне обладнання позицій.

Путін готує росіян до довгої війни і більше не намагається захистити їх від поганих новин з фронту – NYTПутін змінив тактику – він більше не намагається захистити росіян від війни, а хоче залучити у неї населення та підготувати до тривалого конфлікту.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах, як наголосили у Генштабі, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На всіх напрямках окупанти обстрілювали населені пункти та позиції українських військ із мінометів, танків та артилерії.

За інформацією Генштабу, значну кількість озброєння та військової техніки, яка прибуває для навчання особового складу противника до Білорусі з рф, знята з тривалого зберігання та потребує обслуговування.

«Відзначається тенденція до погіршення морально-психологічного стану особового складу ворога. Так, серед військових 127-ї окремої розвідувальної бригади, що дислокується в тимчасово окупованому Севастополі, шириться думка про закінчення війни на будь-яких умовах», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Також збиті три вертольоти противника (Ка-52, Мі-24 та Мі-8) та три розвідувальні БпЛА типу «Орлан-10».

Українські ракетники та артилеристи вразили сім районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також його склад пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, Соледар на Донеччині залишається під контролем Збройних сил України, там тривають важкі бої.

За інформацією голови Луганської ОВА, окупанти перекидають у Кремінну десантників та важку техніку з Бахмутського напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: