Бійці ЗСУ завдали трьох ударів по позиціях російських ЗРК – Генштаб

Читать на русском
У понеділок, 9 січня, бійці ЗСУ завдали трьох ударів по позиціях російських ЗРК. Також ворог зазнає значних втрат у Луганській області, а саме під Лисичанськом.

У понеділок, 9 січня, бійці ЗСУ завдали трьох ударів по позиціях російських ЗРК. Також ворог зазнає значних втрат у Луганській області, а саме під Лисичанськом.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Війна з рф: що Зеленський обіцяв протягом десятого місяця повномасштабного вторгненняВолодимир Зеленський за останній місяць пообіцяв забезпечити духовну незалежність України, повернути всіх полонених та депортованих українців, забезпечити світову продовольчу безпеку.

Протягом доби противник завдав ракетного удару по Харкову та здійснив близько 10 обстрілів із РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти обстріляли позиції ЗСУ та цивільні об'єкти в районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Старе, Шалигіне, Волфіно, Басівка та Петрушівка на Сумщині та Стрілці, Зеленому, Амбарному та Гатищі Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах 16 населених пунктів. Серед них – Дворічна, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне на Харківщині та Стельмахівка, Макіївка, Майданчик та Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку під вогневу поразку потрапили понад 15 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворожий вогонь фіксувався поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку обстріляні Времівка, Велика Новосілка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали райони 13 населених пунктів. Серед них – Зелене Поле та Новопіль на Донеччині та Гуляйполі, Чарівне, Щербаки та Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів, зокрема, постраждала цивільна інфраструктура Чорнобаївки, Антонівки, Херсона та Золотої Балки. Є постраждалі серед мирних громадян.

За наявною інформацією, у населеному пункті Нижні Сірогози Херсонської області так звана прокуратура окупаційної влади із 9 січня поточного року розпочала роботу щодо так званої «націоналізації» місцевих підприємств.

Противник продовжує зазнавати втрат – відомо, що до міської лікарні Лисичанська Луганської області, лише за перший тиждень цього року, доставили до 300 окупантів.

Авіація ЗСУ завдала 17 ударів по районах загарбників та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили один пункт управління та 1 район зосередження живої сили окупантів.

Нагадаємо, СБУ вдалося перехопити розмову одного з ворожих військових - він підтвердив, що під час відступу з міста Лиман на Донеччині загарбники вбивали цивільних та ґвалтували жінок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: