Зеленський заявив, що готовий здійснювати нові візити за кордон, однак за певних умов

Читать на русском
Володимир Зеленський готовий здійснювати нові візити за кордон, якщо вони матимуть стратегічне значення для перемоги України.
president.gov.ua

Володимир Зеленський готовий здійснювати нові візити за кордон, якщо вони матимуть стратегічне значення для перемоги України.

Про це він заявив на Конференції послів України.

За словами українського лідера, наразі йому доводиться вдаватися до інших форматів під час переговорів, адже немає можливості здійснювати часті закордонні візити. Проте він буде здійснювати особисті візити за кордон, якщо вони матимуть таке ж важливе, стратегічне наповнення, як відвідини США.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

«Якщо якийсь візит потенційно може мати таке ж важливе, стратегічне наповнення, як мій візит зараз до США, якщо від результатів візиту прямо залежатимуть наші Збройні сили, всі наші Сили оборони, якщо той чи інший наш партнер готовий брати на себе лідерство у реалізації української «Формули миру», якщо можуть бути визначені кроки для прискорення нашої перемоги - то як виняток із загальної практики воєнного часу можуть бути мої переговори ось так, на особистому рівні», – заявив глава держави.

Нагадаємо, 22 грудня Володимир Зеленський приїхав до США, де зустрівся із президентом Джо Байденом та виступив у Конгресі.

Поїздку президента України Володимира Зеленського до США було організовано за лічені дні. Про це знала лише невелика група представників Білого дому та інших високопосадовців адміністрації.

Як президент діставався Вашингтона, розповіло видання BBC.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: