Росію потрібно денацифікувати за зразком Німеччини після Другої світової війни – посол України

Читать на русском
Причому, на відміну від Німеччини 1945 року, росію навіть не потрібно окупувати - для перевиховання в XXI столітті існують інші методи
Олексій МакєєвFacebook

Після поразки у війні проти України росія повинна пройти денацифікацію за зразком гітлерівської Німеччини після Другої світової війни, оскільки потрібно буде перевиховати цілі покоління людей.

Про це розповів посол України в Німеччині Олексій Макєєв в інтерв'ю Європейській правді.

«У Німеччини прекрасний досвід того, як перевиховати цілі покоління людей» - зазначив посол, додавши, що українські дипломати в бесідах з німецькими колегами постійно висловлюють саме таку думку.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Крім того, за словами Макєєва, німці все більше відходять від думки про те, що війна в Україні - це війна путіна; вони бачать, що вбиває, ґвалтує, катує і грабує в Україні зовсім не путін, а його солдати, звичайні росіяни, і починають розуміти, що «хороших росіян» не існує. Причому, на відміну від Німеччини 1945 року, росію навіть не потрібно окупувати - для перевиховання в XXI столітті існують інші методи.

«Наше завдання - переконати німців: подивіться назад на себе. Тому що покаяння, через яке пройшла Німеччина, – Це прекрасний зразок того, через що повинна пройти росія, якщо хтось сподівається, що рф ще може бути цивілізованою і демократичною» - додав Макєєв.

Важливий нюанс, який він окремо виділив, полягає в тому, що денацифікація рф не буде автоматично означати примирення з Україною. Насправді можуть пройти десятки років, перш ніж який-небудь демократично обраний президент росії зможе приїхати до Києва і стати на коліна перед стіною пам'яті загиблих за Україну біля Михайлівського собору - як це зробив німецький канцлер Віллі Брандт у Варшаві в 1970-х роках.

🔴Новий посол у Німеччині про танки, покарання РФ та зміну свідомості німців. Інтерв'юЄвропейська правда

Російський терористичний режим прагне за всяку ціну нав'язати Україні переговори, оскільки планує виграти час і піти від відповідальності за розв'язання агресивної війни.

У США бачать три різні моделі завершення війни в Україні шляхом переговорів. Дві з яких неприйнятні для української сторони, оскільки передбачають часткову втрату територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: