У Німеччині почалося виготовлення обіцяних Україні САУ RCH 155 Boxer

Читать на русском
Boxer 155 Remotely Controlled Howitzer – перспективна німецька колісна САУ на шасі універсального бронеавтомобіля Boxer
RCH 155 BoxerВікіпедія

У Німеччині почалося виготовлення перших самохідних артилерійських установок нового покоління RCH 155 Boxer, які призначені для України в рамках обіцяного раніше пакету військової допомоги.

Про це написав радник компанії-виробника САУ Kraus-Maffei Wegmann (KMW) Ніколас Драммонд в Twitter.

Артилерія Заходу на озброєнні ЗСУ: самохідні артилерійські системиПро те, які західні самохідні артилерійські системи зараз перебувають на озброєнні ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«Іноді поєднання двох перевірених рішень у новій концепції може бути революційним, уникаючи значного ризику. Розпочато виробництво Boxer rch155 для України» - написав він, прикріпивши до посту ілюстрацію із зображенням самохідного знаряддя.

Boxer 155 Remotely Controlled Howitzer – перспективна німецька колісна САУ на шасі універсального бронеавтомобіля Boxer, яка розроблялася, як подальший розвиток САУ PzH2000. Може бути адаптована не тільки під 155-мм стандарт НАТО, але й під 105-мм гармату НАТО.

7 грудня 2022 року Німеччина заявила, що готує передачу ЗСУ 18 САУ. Передбачається, що в рамках угоди на 216 млн євро німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann почне постачання перших САУ для ЗСУ через 30 місяців після дати укладення контракту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: