Трохи більше половини українців підтримують повну заборону УПЦ МП – опитування

Читать на русском

Більше половини українців підтримують повну заборону діяльності УПЦ МП у країні, свідчить опитування.

Держава тією чи іншою мірою має втрутитися у діяльність УПЦ МП – так вважають 78% українців. Серед них 54% підтримують повну заборону МП в Україні.

Це дані опитування КМІС.

Ще 24% виступають за дещо «м'якший» підхід, який не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду.

Лише 12% опитаних вважають, що нічого не варто робити та не слід втручатися у справи УПЦ МП, а розглядати лише можливі випадки правопорушень.

Соціологи зазначили, що у всіх регіонах України (від 82% на Заході до 73%) більшість населення виступають за проактивну позицію держави щодо УПЦ МП. Але на Півдні та на Сході трохи менше тих, хто виступає за повну заборону (48% та 41%).

«Наші нинішні результати (опитування – ред.) лише продовжують демонструвати, що кроки, зроблені УПЦ МП цього року, не переконали більшість українців, що це справді українська Церква, а скоріше зберігається імідж «п'ятої колони кремля» та результати останніх обшуків правоохоронців та останні заяви від представників Церкви мало допомагають їм», – зазначив заступник директора КМІС Анатолій Грушецький.

Нагадаємо, із інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що СБУ знаходила під час обшуків на об'єктах УПЦ МП.

Міністерство культури рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: