Федоров анонсував появу Starlink у «пунктах незламності»

Читать на русском
Федоров повідомив, що у пунктах незламності планують встановити термінали Старлінк. Загалом по всій Україні будуть тисячі публічних точок з Wi-Fi.

Міністерство цифрової трансформації України планує встановити термінали супутникового зв'язку Starlink у «пунктах незламності».

Про це віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

По всій Україні вже працює понад 4360 «пунктів незламності»: фото з різних містУ всіх областях України відкрили вже 4362 пункти незламності. Там можна зігрітись, зарядити телефон.

«Ми відкрили вже 20 точок публічного зв'язку у Херсоні, ще 40 відкриємо у найближчі тиждень-два, бо люди ними користуються. Далі в області будуть створені такі точки з Wi-Fi. Ну і окремо Офіс президента працює разом з ДСНС над «Пунктами незламності» у всій країні. І там також згодом будуть Starlink. Тому йтиметься про тисячі публічних точок із Wi-Fi у всій країні», – розповів Федоров.

Віцепрем'єр також повідомив, що планується купити ще кілька тисяч терміналів Starlink. На даний момент в Україну вже було завезено понад 22 тисячі Starlink.

«У нас пряма комунікація з компанією SpaceX і пряма комунікація з Ілоном Маском... Незважаючи на публічні дискусії з фінансування, Маск і публічно, і в нашій комунікації запевнив, що у будь-якій ситуації Starlink працюватиме навіть попри фінансові питання», – зазначив Федоров.

Нагадаємо, станом на 23 листопада в Україні було підготовлено понад 4 тисячі «пунктів незламності», де люди зможуть погрітися і зарядити телефони у разі тривалого відключення світла.

Втім, як показала перевірка у Києві, багато з них виявилися закритими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: