Кулеба про військову допомогу Україні: час табу на зброю минув

Читать на русском
За словами Кулеби, Україні вдалося переконати союзників у тому, що час табу на зброю минув – скоро буде ще більше хороших новин.

Україні вдалося переконати союзників у тому, що час табу на зброю минув. Тепер можна чекати ще більше хороших новин про військову допомогу.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Кулеба знову повторив, що цього року Україна отримає від союзників усе те, що не вдалося отримати в 2022-му.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Вже перший тиждень 2023 доводить це. Колісні танки та броньовані машини від Франції, бронетранспортери Bradley та Marder від США та Німеччини, додаткова німецька батарея «Patriot», боєприпаси і багато чого іншого. А ще дочекайтеся оголошення нового американського пакету», – написав глава МЗС.

За його словами, переконати союзників, що час табу минув, вдалося завдяки героїзму української армії та дипломатичній роботі. «Ми вступаємо у вирішальну фазу. Мета може бути лише одна: перемога України. Лише так можна забезпечити тривкий і справедливий мир і безпеку в Європі. Звідси — каскад хороших новин щодо зброї, а далі їх буде ще більше. І після кожної такої новини дедалі сильнішим ставатиме скрегіт зубів у Кремлі та плач на росТБ», – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Кулеба повідомив, що з союзниками ведуться переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання систем NASAMS, Iris-T, Crotale.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: