Завтра США оголосять про новий пакет допомоги для України – ЗМІ

Читать на русском
У середу, 4 січня, президент США Джо Байден підтвердив наміри США передати Україні БМП Bradley, а сьогодні вже стало відомо, що вони будуть у новому пакеті допомоги.

У середу, 4 січня, президент США Джо Байден підтвердив наміри США передати Україні БМП Bradley, а сьогодні вже стало відомо, що вони будуть у новому пакеті допомоги.

Про це повідомляє видання Reuters.

За даними журналістів, два американські чиновники повідомили, що новий пакет озброєнь США для України включатиме близько 50 бойових машин Bradley.

Тривають переговори щодо поставок нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale – МЗСУкраїна веде переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про поставки нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale.

Пакет допомоги для України має бути представлений у п'ятницю, 6 січня.

Як пише агентство Associated Press, новий пакет включатиме допомогу на 2,85 мільярда доларів, що робить його найбільшим із попередніх.

У пакет допомоги від США, за даними джерел AP, також увійдуть бронемашини HUMVEE, протимінно-стійкі транспортні засоби із захистом від засідки MRAP, а також велика кількість ракет та інших боєприпасів.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову із радником американського лідера з національної безпеки Джейком Салліваном.

Раніше президент США Джо Байден підтвердив, що розглядається можливість передачі Україні бойових машин Bradley для допомоги українцям у боротьбі.

30 грудня Байден підписав бюджет США на 2023 рік фінансовий рік. Він містить багатомільярдну допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: