Підбурення до дачі хабара судді: адвокату визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд застосував до підозрюваної адвокатки запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

Вищий антикорупційний суд визначив 124 050 грн застави з покладанням обов'язків на адвоката, якого НАБУ і САП підозрюють у закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду в сумі 1700 доларів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді 124 050 грн застави. Також на неї покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду; не відлучатися із Одеської області без дозволу детектива, прокурора; повідомляти детектива, прокурора про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; утримуватись від спілкування зі свідками у справі. Строк дії обов'язків – до 6 грудня 2022 року», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про адвокатку Анну Беліогло. Саме вона була захисником Романа Мельниченка, якого Южний міський суд Одеської області притягнув до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Надалі, як встановлено слідством, адвокатка підбурювала Мельниченка передати вказані кошти судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі за скасування постанови про притягнення до його до адмінвідповідальності.

Після отримання цих коштів, адвокат намагалась передати неправомірну вигоду судді, проте була викрита НАБУ та САП. У ході проведення слідчих дій, правоохоронці виявили та вилучили з автомобіля особи вказану суму грошей. Їй інкримінують закінчений замах на підбурювання у наданні неправомірної вигоди судді (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України). Покарання Мельниченка у вигляді штрафу та заборони водити терміном на 1 рік залишили в силі.

Нагадаємо, ВАКС визначив заставу підозрюваному судді з Івано-Франківської області. Раніше антикорупційний суд оголосив у розшук колишнього суддю з Луганщині, оскільки той лишився в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: