НАБУ повідомило про підозру трьом заступникам Труханова

Читать на русском
Справа Бориса Кауфмана. Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру в одержанні хабарів керівництву Одеської міськради.

Національна антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру трьом заступникам міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляють пресслужби органів.

За бізнесмена Кауфмана внесли заставу, він вийшов із СІЗОЗ Київського слідчого ізолятора вийшов під заставу одеський бізнесмен, підозрюваний у дачі хабарів.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру ще трьом учасникам злочинної організації, яка тримала під контролем Одеську міську раду. Так, про підозру повідомлено першому заступнику міського голови Одеси (ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України), виконувачу обов’язків заступника міського голови Одеси – керівнику апарату виконавчого комітету Одеської міськради (ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України) та заступниці міського голови Одеси (ч. 3 ст. 255, ч. 3 ст. 368 КК України)», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Михайла Кучука, Олега Бриндака і Світлану Бедрегу. Саме вони фігурують у матеріалах справи, як ті особи, які нібито одержали неправомірну вигоду від бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича (Грановського).

У НАБУ додали, що Кучуку повідомили про підозру заочно, оскільки його місце перебування не встановлено.

У ході досудового розслідування встановлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в м. Одеса, розпорядження коштами місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку. Для реалізації злочинних дій вони налагодили процес систематичного підкупу службових осіб Одеської міської ради, які забезпечували прийняття необхідних рішень.

Так, відповідно до зібраних доказів установлено, що виконувач обов’язків заступника міського голови Одеси – керівник апарату виконавчого комітету Одеської міськради упродовж листопада 2021 року – серпня 2022 року одержав неправомірну вигоду на загальну суму понад 2,4 млн грн за вчинення дій в інтересах злочинної організації, зокрема за забезпечення ухвалення земельною комісією рішень про відведення землі під будівництво наперед визначеним особам.

У свою чергу перший заступник та заступниця міського голови Одеси отримали від організаторів злочинної організації 900 та 300 тис. грн відповідно. Так, перший заступник міського голови Одеси за версією слідства контролював діяльність підпорядкованих управлінь - головних розпорядників коштів та надавав їх керівникам вказівки про призупинення розрахунків за ремонт доріг у місті.

Такі дії створювали умови для отримання злочинною організацією неправомірної вигоди від підрядника за поновлення виплат. Підозрюваний також позитивно голосував у складі виконавчого комітету за рішення, якими встановлювалися тарифи на поводження із твердими побутовими відходами у місті Одесі та про зміни до бюджету, що відповідали інтересам злочинної організації.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ та САП затримали бізнесменів Кауфмана та Грановського. 6 грудня їм повідомили про підозру, а згодом заарештували.

8 грудня за бізнесмена Кауфмана внесли заставу, він вийшов із СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: