У Силах оборони розповіли, чи є зараз ракетна небезпека з Чорного моря

Читать на русском
Росія на сьогоднішній день не тримає в Чорному морі ракетоносіїв, проте, ймовірно, готується до нової атаки.

Росія на сьогоднішній день не тримає в Чорному морі ракетоносіїв, на морі шторм, критичної небезпеки поки немає, проте війська рф, ймовірно, здійснюють підготовку.

Про це повідомила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

«Шторм продовжується. І це говорить про те, що ворогові важко утримувати корабельне угруповання в морі велике. Тому зараз це 5 одиниць у Чорному морі. Вони без ракетоносіїв. Ракетоносії все за пунктами базування, і там триває якийсь процес. Можливо, нової підготовки з огляду на календар та перспективи того ж православного Різдва. Ми усвідомлюємо можливу та ймовірну підготовку до цих «скрап» черговим, але поки що це досить нескоро буде, тобто 2-3 доби ще ракетна небезпека нам така критична з моря не загрожує. Але може бути атака шахедами», – сказала Гуменюк.

За даними ВМС ЗСУ, станом на 3 січня в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають до 6 ворожих кораблів, в Азовському морі - 1 ворожий корабель; у Середземному морі – 9 ворожих кораблів, їх 5 носіїв крилатих ракет «калібр» із загальним залпом 72 ракети.

Нагадаємо, росія влаштувала ракетну атаку по Україні 31 грудня. Після цього дві ночі поспіль росіяни запускали по Україні дрони-камікадзе. Сили ППО збили 100% ворожих дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: