У Мінсоцполітики обіцяють, що навесні проведуть індексацію пенсій, попри війну

Читать на русском
Потрібний ресурс для того, щоб індексувати пенсії, буде знайдений, пенсіонери без підвищення виплат не залишаться
Ілюстративне фотоgsminfo.com

Міністерство соціальної політики, попри війну, проведе заплановану раніше індексацію пенсій у березні 2023 року. Ресурси для цього будуть знайдені, а в кінці січня стане відомий той відсоток інфляції, на який проіндексують пенсії.

Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі Національного телемарафону.

Як із грудня змінилися соціальні виплати для українцівВ Україні до 2 тисяч 589 гривень збільшився розмір прожиткового мінімуму, таким він буде і протягом 2023 року. Як змінилися через це соціальні виплати.

«Звітність за останній місяць буде оброблятися в січні. Тоді ж буде розраховуватися і рівень інфляції. Так що ближче до лютого ми будемо розуміти, на який відсоток інфляції будемо індексувати пенсії в березні» - пояснила вона.

За словами міністра, ресурс для того, щоб індексувати пенсії, буде знайдений, пенсіонери без підвищення виплат не залишаться.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що у 2023 році уряд України планує проводити індексацію пенсій. Цього року в умовах війни та економічної кризи державна соцпідтримка дозволила вижити мільйонам українців.

Напередодні глава Мінфіну розповів, чи очікувати індексацію пенсій у березні та що буде з зарплатами бюджетників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: