Глава Мінфіну розповів, чи очікувати індексацію пенсій у березні і що буде із зарплатами бюджетників

Читать на русском
Якою буде ситуація в Україні з індексацією пенсій наступного року. Чи підвищать оклади бюджетників.
Фото Слово і діло

Міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, яка ситуація буде в Україні з індексацією соціальних видатків та пенсій наступного року. Також він розповів, чи підвищать оклади бюджетників.

Як заявив Марченко в інтерв'ю РБК-Україна, уряд у березні 2023 року проведе заплановану індексацію пенсій.

Як із грудня змінилися соціальні виплати для українцівВ Україні до 2 тисяч 589 гривень збільшився розмір прожиткового мінімуму, таким він буде і протягом 2023 року. Як змінилися через це соціальні виплати.

«Ми можемо дозволити собі індексувати пенсії, і ми це робитимемо», – сказав він.

За словами міністра, найменш захищені категорії на сьогоднішній день – це пенсіонери. І держава шукатиме способів для їхньої підтримки. У той же час про підвищення зарплат бюджетникам можна буде говорити вже після закінчення війни з рф.

«Що стосується справедливості та відновлення здатності бюджетників отримувати гідні заробітні плати, то про це варто говорити після перемоги у війні», – зазначив Марченко.

Він пояснив, що наслідки будь-яких рішень щодо підвищення заробітних плат на даному етапі без наявних ресурсів для їх забезпечення можуть призвести лише до знецінення гривні, девальвації, інфляції та, відповідно, зменшення купівельної спроможності цієї гривні.

Також глава Мінфіну додав, що очікує на стабільний курс гривні, якщо Кабміну вдасться залучити 38 млрд доларів до держбюджету.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль заявив, що українці вже могли б залишитися без пенсій та зарплат, якби не допомога Заходу. Також він запевнив, що допомоги західних партнерів вистачить на пенсії та зарплати у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: