У Мінсоцполітики пояснили, як отримувати українську пенсію за кордоном

Читать на русском
Українську пенсію можна отримувати і за кордоном, тому що виплати нараховуються на банківський рахунок, і користуватися грошима можна у будь-якій країні світу.
Слово і діло

Українську пенсію можна отримувати і за кордоном, тому що виплати нараховуються на банківський рахунок, і користуватися грошима можна у будь-якій країні світу.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Як зазначили у відомстві, якщо громадянин отримує свою пенсію у відділеннях «Укрпошти», то для отримання нарахованих йому грошей за кордоном йому доведеться відкрити рахунок у банку та перевести на нього нарахування пенсії.

Накопичувальна пенсійна система: як і коли працюватиме в УкраїніЩо таке накопичувальна пенсійна система та коли вона зможе запрацювати в Україні, читайте у матеріалі Слово і діло.

Людина для доступу до коштів має змінити спосіб виплати або систему виплати. Вона може дистанційно відкрити банківський рахунок, йдеться у повідомленні.

Якщо у пенсіонера вже відкрито рахунок у банку, то нарахування пенсійних виплат можна перевести з відділення «Укрпошти» на банківський рахунок у віддаленому режимі. Для цього слід змінити реквізити для виплат у своєму електронному кабінеті Пенсійного фонду.

Є також можливість змінити відділення «Укрпошти», в якому проводитиметься виплата пенсії. Для цього достатньо здійснити дзвінок до гарячої лінії поштової компанії, додали в прес-службі.

Раніше омбудсмен назвав кількість внутрішніх переселенців в Україні.

Нагадаємо, ВР поки що відклала введення накопичувальної пенсійної системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: