Уряд у 2023 році проведе індексацію пенсій – Шмигаль розповів подробиці

Читать на русском
Майже 11 млн українських пенсіонерів весь цей час вчасно отримують свої виплати. Кабмін проведе індексацію пенсій і в 2023-му.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

У наступному році уряд України планує проводити індексацію пенсій. Цього року в умовах війни й економічної кризи державна соцпідтримка дозволила вижити мільйонам українців.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду.

Зазначимо, що сьогодні, 30 грудня, Кабмін провів останнє чергове засідання уряду цього року.

«Майже 11 млн пенсіонерів весь цей час вчасно отримують свої виплати. Більше того, цьогоріч ми проіндексували пенсії, збільшивши їх на 16%. Проведемо індексацію пенсій і в 2023-му», - запевнив Шмигаль.

Як із грудня змінилися соціальні виплати для українцівВ Україні до 2 тисяч 589 гривень збільшився розмір прожиткового мінімуму, таким він буде і протягом 2023 року. Як змінилися через це соціальні виплати.

Згідно з його словами, загалом в умовах війни й економічної кризи державна соціальна підтримка дозволила вижити мільйонам українців.

Як зазначається, вже в перші тижні після повномасштабного вторгнення уряд виплатив більш як 30 млрд гривень у межах проєкту «єПідтримка». Тоді сотні тисяч громадян, які втратили роботу, отримали по 6,5 тисячі гривень.

«Адресність і допомога тим, хто цього потребує перш за все, – це принцип, який дозволив ефективно допомагати нашим громадянам. Уряд виплатив 53 млрд грн допомоги внутрішньо переміщеним особам. Близько 2 млн людей отримує по 2-3 тисячі виплат щомісяця. Крім того, ми домовилися, аби аналогічні програми запустили й наші партнери з міжнародних організацій, насамперед з ООН та Червоного Хреста», - сказав український прем’єр.

Шмигаль також підкреслив, що влада знайшла ресурс, аби зарплата лікарів в Україні була не меншою за 20 тисяч гривень, а зарплата медсестер становила не менше 13,5 тисяч гривень.

«В освітній сфері ми також намагаємося надавати додаткову підтримку. Більше 20 тисяч студентів вже переведено на бюджетну форму навчання. Це військові та діти військових, студенти із прифронтових громад. Зараз в Україні у змішаному режимі працює майже 8,5 тис. шкіл. Ще 4,6 тис. шкіл навчають дітей в онлайн-форматі. Вступна кампанія також пройшла успішно – понад 600 тис. вступників були зараховані до закладів професійної та вищої освіти», - додав керівник уряду.

Нагадаємо, Шмигаль заявив, що українці вже могли б залишитися без пенсій та зарплат, якби не допомога Заходу. Також він запевнив, що допомоги західних партнерів вистачить на пенсії та зарплати у 2023 році.

Напередодні очільник Мінфіну розповів, чи очікувати індексацію пенсій у березні і що буде із зарплатами бюджетників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: