НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу «Слуг народу»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили оголосити підозру чинному члену українського парламенту від пропрезидентської фракції.
Володимир Гевко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні народному депутату від фракції «Слуги народу» Володимиру Гевку.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«14 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП та детектив НАБУ повідомили про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)», – інформує САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Гевка.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали на підставі висновку НАЗК.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі нардепа Михайла Волинця. Раніше антикорупційний суд заочно заарештував екс-нардепа БПП Олександра Грановського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: