ВАКС призначив засідання у справі нардепа СН Пашковського

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від прокурора САП обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту і призначив у справі засідання.
Максим Пашковський

Вищий антикорупційний суд призначив на сьогодні, 29 грудня, підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата від фракції «Слуги народу» Максима Пашковського у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 26 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 42021000000001839, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.09.2021 за обвинуваченням (Максима Пашковського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України на 14:20 29 грудня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: