Очільниці Центробанку рф оголосили підозру за поширення рублів на окупованих територіях

Читать на русском
Очільниці Центробанку Росії Ельвірі Набіулліній оголосили підозру за введення рубльової зони на тимчасово окупованій території України.
www.gosrf.ru

Очільниці Центробанку Росії Ельвірі Набіулліній оголосили підозру за введення «рубльової зони» на тимчасово окупованій території України.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

СБУ зібрала докази участі голови центрального банку рф Ельвіри Набіулліної у фінансуванні військових угруповань країни-агресора.Саме вона організувала запровадження «рубльової зони» у тимчасово захоплених районах півдня і сходу України.

«Для цього дала вказівку щодо відкриття «філій» підконтрольного кремлю «Промсвязьбанку» на базі захоплених відділень українських фінустанов», – розповідають правоохоронці.

Крім того, вона сприяла місцевим окупаційним адміністраціям рф у блокуванні обігу гривні.

Щоб реалізувати це, ворог заборонив на захоплених територіях проведення електронних операцій і готівкових розрахунків у гривні, а також унеможливив інкасацію української валюти. Отримані таким чином «рубльові» надходження до бюджету рф були спрямовані на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань.

Голові центробанку росії повідомлено про підозру та наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантки у міжнародний розшук. За скоєне їх загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру так званому міністру вугілля та енергетики ДНР. Він налагодив роботу шахт у Донецькій області на користь окупантів.

Також розповідали, що силовики затримали у Києві колаборанта – колишнього керівника КП у Сватовому Луганській області. Йому повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: