Залужний провів переговори з очільником Генштабу Польщі: які теми обговорили

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів переговори із начальником Генштабу Польщі Раймундом Анджейчаком.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів переговори із начальником Генштабу Польщі Раймундом Анджейчаком. Сторони обговорили ситуацію в сфері безпеки у регіоні та сценарії її розвитку.

Про це повідомив сам Залужний у Telegram.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Мав честь вітати в Україні начальника Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща та мого друга генерала Раймунда Анджейчака. Це можливість відкрито обговорити ситуацію у сфері безпеки у регіоні та сценарії її розвитку. Вдячний, що Україна не сама в опорі російській збройній агресії, і в цьому є величезна заслуга польських братів», – заявив Залужний.

Він також подякував за надану міжнародну військову допомогу, яка включає озброєння, військову техніку, боєприпаси та необхідні матеріали.

«Ціную можливість проводити професійну підготовку наших військовослужбовців на польській території. Водночас ми втілюємо стратегічно важливе рішення щодо переходу України на важке озброєння держав-членів НАТО», – заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ подякував польській стороні за лікування та реабілітацію поранених українських воїнів.

«Без вільної України немислима вільна Польща», - автором цих слів вважають відомого польського інтелектуала Єжи Гедройця. Вони надзвичайно актуальні зараз. Саме нам випала честь і відповідальність боротися за свободу України та всієї Європи пліч-о-пліч», – заявив Залужний.

Нагадаємо, 15 грудня Польща визнала росію державою-спонсором тероризму.

Зазначимо також, Залужний обговорив із генералом США постачання зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: