СБУ оголосила підозру «міністру ДНР», який передав шахти окупантам

Читать на русском
СБУ оголосила підозру так званому міністру вугілля та енергетики ДНР. Він налагодив роботу шахт у Донецькій області на користь окупантів.
ssu.gov.ua

СБУ оголосила підозру так званому міністру вугілля та енергетики ДНР. Він налагодив роботу шахт у Донецькій області на користь окупантів.

Про це повідомляє Служба безпеки України на офіційному сайті.

За інформацією правоохоронців, зрадником виявився колишній високопосадовець одного з місцевих видобувних підприємств. У 2014 році після окупації частини Донецької області він приєднався до «ДНР».

Слідчі також вияснили, що колаборант входив до найближчого оточення російського терориста Стрєлкова-Гіркіна. За його дорученням він займався питаннями промислового видобутку вугілля та його реалізації на користь бойовиків. На цій посаді ще до початку повномасштабного вторгнення він виконував вказівки Москви щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби терористів.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Крім цього зловмисник неодноразово виступав на прокремлівських Ютуб-каналах, де публічно закликав підтримати збройну агресію рф проти України.

СБУ відкрила кримінальну справу за участь у терористичній групі. Фігуранту вже оголосили підозру, проте зараз він переховується на тимчасово окупованій території сходу України.

«Співробітники СБУ знають про його місця перебування, перелік контактів і проводять комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила меру Полтави Олександру Мамаю про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Також розповідали, що силовики затримали у Києві колаборанта – колишнього керівника КП у Сватовому Луганській області. Йому повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: