Борель розповів, на якій стадії узгодження дев'ятий пакет санкцій проти рф

Читать на русском
ЄС поки не погодив дев'ятий пакет санкцій проти росії, продовжує працювати над ним. Можливо, він буде готовий цього тижня.
AFP/Scanpix

Євросоюз поки що продовжує працювати над дев'ятим пакетом антиросійських санкцій. Не виключено, що повного узгодження вдасться досягти цього тижня.

Про це повідомив на пресконференції у понеділок, 12 грудня, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає Інтерфакс-Україна.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

«Ми обговорили, але поки що не погодили санкційний пакет проти Кремля...З цього питання ми надамо більше деталей пізніше. Нам потрібно продовжити роботу», – додав він.

При цьому Боррель висловив сподівання, що «узгодження вдасться досягти цього тижня».

Він уточнив, що в ЄС погодили ту частину майбутнього санкційного пакету, в якій йдеться про фізособи та деякі організації. За його словами, їх у «чорному списку», що готується, буде близько 200. Мова, зокрема, піде про санкції щодо оборонного, юридичного секторів, Думи, Ради Федерації.

Нагадаємо, 7 грудня Єврокомісія розкрила зміст дев'ятого пакету санкцій проти росії.

Глава Мінкультури України розповів, які російські телеканали потраплять до дев'ятого пакету санкцій ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: