У ДПСУ розповіли, скільки людей за останню добу виїхали з України

Читать на русском
Прикордонники підкреслили, що протягом останньої доби на українсько-польському кордоні вдвічі зменшився пасажиропотік.
Ілюстративне фотоКорреспондент.net

Понад 22 000 осіб виїхали за межі України протягом останньої доби, 31 грудня. Більшість з них перетнули кордон з Польщею, решта вирушили до інших країн ЄС та Молдови.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Згідно з даними відомства, тільки до Польщі виїхали 13 000 осіб.

«Водночас повернулись до України за минулу добу 25 000 осіб, 23 000 з них – українці», - йдеться у повідомленні.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

При цьому, прикордонники підкреслили, що протягом останньої доби на українсько-польському кордоні вдвічі зменшився пасажиропотік. Також в обох напрямках не спостерігалось накопичення легкових автомобілів та автобусів.

«Сьогодні вранці на всіх пунктах пропуску відсутні черги з легкових автомобілів та автобусів в обох напрямках. Рекомендуємо враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії», - зазначили прикордонники.

Відомо, що за останню добу прикордонниками було оформлено 17 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Окрім цього, за останню добу незаконно перетнути кордон спробували 9 осіб. Всі вони були затримані.

Нагадаємо, що від початку воєнного стану в Україні і станом на 30 грудня 12 тисяч чоловіків намагалися незаконно залишити Україну.

На початку грудня стало відомо, що від початку повномасштабної війни з рф, з України вже виїхало більш ніж 14,5 мільйона громадян, із них як мінімум 11,7 млн осіб – до країн Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: