Від початку воєнного стану з України намагалися втекти 12 тис. чоловіків – ДПСУ

Читать на русском
Від початку воєнного стану в Україні і станом на 30 грудня 12 тисяч чоловіків намагалися незаконно залишити Україну.
facebook.com/DPSUkraine

Від початку воєнного стану в Україні і станом на 30 грудня 12 тисяч чоловіків намагалися незаконно залишити Україну.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Державної прикордонної служби України.

За їхніми даними, від початку повномасштабної війни росії в Україні розпочато понад 2100 кримінальних проваджень. Зокрема, понад 430 з них – за незаконне переправлення осіб, 1650 – за підробку документів та понад 20 – за ухилення від призову. Ще понад 950 чоловікам оголошені підозри у вчиненні цих злочинів та більше як 350 осіб вже притягнені до кримінальної відповідальності.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Прикордонники заявили, що за цей період було зафіксовано 410 марних спроб підкупу прикордонників на суму понад 4,9 млн гривень.

Від початку воєнного стану відомо про 12 випадків виявлення потопельників на україно-румунській річковій ділянці кордону. Ще тіла трьох чоловіків знайшли в горах.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро спільно зі Службою безпеки України повідомили про підозру трьом посадовцям Державної прикордонної служби та двом цивільним особам в організації схеми незаконного перетину кордону чоловіками.

На початку грудня стало відомо, що від початку повномасштабної війни з рф, з України вже виїхало більш ніж 14,5 мільйона громадян, із них як мінімум 11,7 млн осіб – до країн Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: