У ДПСУ розповіли, чи переміщає ворог свої сили до кордонів

Читать на русском
Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, переміщення техніки чи військ з того боку не помічається.

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, переміщення техніки чи військ з того боку не помічається.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

«Зараз ситуація щодо кордону з Білоруссю залишається контрольованою. Ми не відзначаємо будь-якого переміщення техніки чи військовослужбовців з того боку кордону. Звісно, Білорусь посилила свій кордон із нашою країною і там про це говорили, пояснюючи нібито «загрозою» з нашого боку», - розповів Демченко.

Буданов оцінив ймовірність вторгнення з території БілорусіКирило Буданов заявив, що ймовірність вторгнення російських окупантів з території Білорусі наразі низька.

За його словами, ті підрозділи, які були кинуті до Білорусі на посилення кордону, там так і залишаються і не змінюється ні їхня кількість, ні характер дій.

«Але, увага України більше прикута до дій углиб території Білорусі. Там відбуваються спільні навчання підрозділів Білорусі та Росії. Нещодавно РБ проводила раптову перевірку боєздатності своїх підрозділів. Ну і власне так зване їхнє розгортання військ «Союзної держави», - зазначив Демченко.

Він зазначив, що останнім часом ми бачимо такі нагнітання ситуації, які проводять і Білорусь, і росія.

«Таким чином вони намагаються демонструвати, що до чогось готуються, аби стримувати певну кількість українських сил на цьому напрямку, щоб ми не перемістили їх на важливіші, де точаться бої. Україна, звичайно, ніколи не виключала того, що з Білорусі знову можуть піти війська, чи то росії, ну і самі росіяни тиснуть на Білорусь, щоб вона долучилася до відкритої війни проти України», - пояснив Демченко.

Він наголосив, що Білорусь, по суті, вже є учасницею цієї війни, оскільки надає росіянам для ведення агресії свою територію та повітряний простір.

«Наше головне завдання – бути готовими. Ми розуміємо усі загрози. На даний момент ударного угруповання, яке було б готове вчинити вторгнення, його немає», - підсумував Демченко.

Нагадаємо, у Білорусі три батальйони відправили до кордону з Україною.

Зазначимо також, що Росія перекинула в Білорусь зенітно-ракетні комплекси «Тор».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: