Омбудсмен розповів, скільки українців виїхало за кордон із 24 лютого

Читать на русском
Від початку повномасштабної війни з рф, з України вже виїхало більш ніж 14,5 мільйона громадян, із них як мінімум 11,7 млн осіб - до країн Євросоюзу.

Від початку повномасштабної війни з рф, із України вже виїхало більш ніж 14,5 мільйона громадян, із них як мінімум 11,7 млн осіб - до країн Євросоюзу.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у четвер, 1 грудня.

В яких країнах Європи найбільше українських біженцівЗ початку повномасштабної війни найбільше українських біженців прийняли Польща, Німеччина та Чехія. Докладніше – на інфографіці.

«В Україні зареєстровано 4,7 млн ​​внутрішньо переміщених осіб. Понад 14,5 млн. українців виїхали після 24 лютого, а мінімум 11,7 млн. — в'їхали до країн Євросоюзу. 7,7 млн ​​зареєстровано в Європі як одержувачів тимчасового захистку», - уточнив Лубінець.

Також він повідомив, що з 1 грудня стартує 10-денний інформаційний марафон до Дня прав людини, який проводитиметься Офісом омбудсмана спільно із громадськими організаціями. За його словами, вони з четверга протягом десяти днів публікуватимуть факти про права людини в Україні.

Нагадаємо, до Польщі від початку повномасштабної війни росії проти України виїхали трохи більше 8 млн українців, а повернулися - 6,2 мільйона.

В ООН назвали кількість українських біженців, які зареєструвалися у Європі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: