ВАКС знову продовжив обов'язки керівництва порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на керівництво державного порту.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 лютого строк дії обов'язків, покладених на керівника порту «Южний» Олександра Олійника. Його підозрюють у заволодінні понад 1,5 млн грн.

Таке рішення 21 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Олійнику визначили 1,45 млн грн застави. На нього вже поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи. Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Олександра Олійника – ред.), до 21 лютого 2023 року», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив такий самий перелік обов'язків заступнику директора порту «Южний» Дмитру Кузьмішкіну до 23 лютого, а обов'язки заступника директора з економіки Володимира Мандри продовжили до 22 лютого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступникам Дмитру Кузьмішкіну та Володимир Мандрі у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: