Антикорупційний суд визначив заставу керівнику порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно очільника морського порту.
Олександр Олійник

Вищий антикорупційний суд визначив майже 1,45 млн грн застави директору державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» Олександру Олійнику, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 1,5 млн грн на підвищені собі заробітної плати.

Таке рішення 6 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного (Олександра Олійника – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 556,95 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 448 070 гривень», – ідеться в рішенні.

В самій ухвалі не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Олійника. Також на нього вже поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олійник, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: