ВАКС продовжив розслідування справи керівництва порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 січня 2023 року строк розслідування кримінального провадження за підозрою керівництва державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» у заволодінні понад 1,5 млн грн.

Таке рішення 28 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження № 12020160200000201 від 22.09.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України, до чотирьох місяців, тобто до 01.01.2023», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі.

Пізніше Олійнику визначили заставу з покладанням обов'язків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: