НАБУ повідомило про підозру керівництву порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру посадовцям державного морського порту, які забезпечили зайве нарахування зарплатні керівник підприємства.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру директору державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний», його заступнику та головному бухгалтеру, які обіймали ці посади в 2020 році.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«1 вересня 2022 року НАБУ і САП спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Національної поліції повідомили про підозру трьом посадовцям ДП «МТП «Южний» у заволодінні майже 1,5 млн грн. Дії посадовців кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Серед підозрюваних: виконувач обов'язків директора ДП «МТП «Южний»; головний бухгалтер ДП «МТП «Южний»; заступник директора ДП «МТП «Южний», – інформує відомство.

За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі.

Як повідомили «Слово і діло» співрозмовники в органах, ідеться про чинного керівника порту Олександра Олійника та його заступника з правових та майнових питань Дмитра Кузьмішкіна.

Наразі посаду головного бухгалтера порту обіймає Інна Лінкєр.

Нагадаємо, САП скерує у 2023 році іншу справу про зловживання в порту «Южний». До цього Вищий антикорупційний суд неодноразово відстороняв від посади заступника директора порту «Южний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: