Польща може розмістити танки на кордоні з Калінінградом

Читать на русском
Міністр оборони Польщі заявив, що на кордоні з російським Калінінградом його країна має намір розмістити корейські танки K2.
Танк К2Фото – Korea Defense Blog

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що його країна планує розмістити нові корейські танки К2 у військових частинах, які знаходяться на кордоні з російським Калінінградом.

Про це повідомляє Polska Zbrojna.

«Першою частиною, яка оснащена танками К2, стала 20-та механізована бригада. Солдати добре підготовлені до захисту Польщі, що підтверджується, зокрема, їхньою щоденною службою на кордоні Польщі та Білорусі, а також Польщі та Калінінградської області рф», – сказав він.

НАТО: де і з якою метою здійснюються операції та місії Північноатлантичного альянсуНАТО на сьогоднішній день здійснює місію в Косові та Іраку, місію з патрулювання повітряного простору та охорони Середземного моря. Докладніше – на інфографіці.

Міністр додав, що батальйон танків К2 буде дислокований на Мазурах, а ще один підрозділ створять в Оструді. Саме там незабаром розпочнеться процес відтворення підрозділу, який ліквідували у 2011 році біля кордону з Калінінградською областю рф.

«Далі подальші поставки заплановані на наступний рік. Танки будуть передані 16-й механізованій дивізії», – зазначив Блащак.

За його словами, після 2026 року танки К2 виготовлятимуть у Польщі.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, в Державному департаменті США схвалили рішення щодо продажу Польщі додаткових 116 танків Abrams з боєприпасами.

Крім того, Варшава переходить до етапу подальшого розміщення систем Patriot на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: