Ситуація на фронті в Україні зайшла в глухий кут – Буданов

Читать на русском
Буданов заявив, що ситуація на фронті зараз зайшла в глухий кут – ні Україна, ні росія не можуть досягти значних успіхів. Глава розвідки також наголосив, що не бачить підготовки наступу на Київ чи північні райони з боку Білорусі.
pravda.com.ua

Бойові дії в Україні нині зайшли в глухий кут – жодна зі сторін не може досягти значних успіхів. Україна чекає від західних союзників досконалішої зброї.

Про це в інтерв'ю ВВС заявив голова української розвідки Кирило Буданов.

«Ситуація просто зупинилася. Вона не рухається», – наголосив він.

Буданов сказав, що росія «зараз повністю зайшла в глухий кут», зазнавши дуже значних втрат. На його думку, кремль вирішив оголосити ще одну мобілізацію. Україні, своєю чергою, не вистачає ресурсів для просування вперед.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Ми не можемо перемогти їх на всіх напрямках комплексно. І вони також. Ми з нетерпінням чекаємо на нові поставки зброї та прибуття досконалішої зброї», – додав глава ГУР.

Буданов також не бачить ознак підготовки наступу з території Білорусі: він вважає демонстративне пересування військ спробою відвернути увагу України від бойових дій на півдні та сході.

«Наразі я не бачу жодних ознак підготовки наступу на Київ чи північні райони з боку Білорусі», – наголосив він.

Глава розвідки також вважає, що росія продовжить ракетні удари по критично важливій інфраструктурі України, але колишній рівень атак навряд чи зможе підтримувати.

Незважаючи на те, що війна зараз може зайти в глухий кут, Буданов впевнений у тому, що Україна зрештою поверне собі всю територію.

Нагадаємо, раніше Буданов розповів, що Україна поверне тимчасово окупований Крим комбінованим шляхом.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як здійснюються прогнози Буданова щодо війни. Сам голова розвідки коментував інфографіку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: