Окупанти продовжують наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступають на двох напрямках, на Лиманському напрямі намагаються покращити тактичне становище. Ознак формування наступальних угруповань на півночі немає.

Російські війська продовжують вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах, на Лиманському – намагаються покращити тактичне становище.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

За добу противник завдав ракетного удару і 33 здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах Херсона.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Українські військові відбили атаки росіян у районах населених пунктів Площанка і Червонопопівка Луганської області, Спірне, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Золота Нива на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На інших напрямках противник веде оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, а також обстрілює населені пункти.

У Генштабі повідомили, що 25 грудня внаслідок вогневого ураження позицій противника в районі Чаплинки Херсонської області втрати окупантів становили 50 військових загиблими.

Українські ракетники та артилеристи за минулу добу вразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки, 2 склади боєприпасів, а також важливий військовий об'єкт росіян.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що росія може відкласти масований обстріл України перед Новим роком через економію ракет.

На інфографіці «Слово і діло» – прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: