Інциденти на аеродромах потенційно ускладнять росії нанесення ударів по енергосистемі України – NYT

Читать на русском
Вибухи на аеродромах змушують росію переміщувати свої винищувачі, що може ускладнити кампанію ракетних ударів по енергосистемі України.
Maxar Tech

Вибухи на аеродромах усередині росії можуть потенційно ускладнити кампанію ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи України.

Про це пише The New York Times.

Поки що українські удари по аеродромах у тилу росії не завдали значної шкоди, пише видання. Але атаки, які є досить чутливими, щоб Україна не брала за них публічно відповідальність, змушують рф переміщати винищувачі, що ускладнить кампанію ракетного терору.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

Росія запускає крилаті ракети з бомбардувальників, що базуються на аеродромах, які постраждали від вибухів. Удари потенційно можуть знищити ракети на землі до того, як вони зможуть бути розгорнуті, допускає NYT.

Крім того, підкреслює видання, в Україні поширена думка, що росія не зможе зробити Україні більше, ніж вона вже робить, за винятком ядерної зброї – таким чином, «привабливість» обмеження ракетного потенціалу москви переважує занепокоєння через ескалацію.

Експерт Сергій Грабський наголошує, що аеродроми, склади з паливом та боєприпасами є законними військовими цілями України.

Нагадаємо, в ніч проти 26 грудня на російському військовому аеродромі «Енгельс» у Саратовській області пролунали вибухи. Як заявили в міноборони росії, сили ППО збили український безпілотник над аеродромом, і падіння його уламків призвело до загибелі трьох військових.

На початку грудня інциденти сталися на аеродромах «Енгельс-1», «Дягілєво» та на курскому аеродромі.

Видання The Washington Post повідомило, що атаки безпілотників було здійснено Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: