Мін'юст просить конфіскувати майно депутата держдуми рф

Читать на русском
У Міністерстві юстиції подали чергову заяву про застосування санкції до російського громадянина, який підтримав війну проти України.
Борис Пайкін

Міністерство юстиції просить конфіскувати на користь держави активи депутата державної думи російської федерації Бориса Пайкіна, оскільки проти нього запроваджені санкції за підтримку війни проти України.

Про це свідчать дані на сайті Судової влади України.

Справу за заявою Мін'юсту про застосування санкції до депутата Пайкіна розглядатиме колегія суддів у складі: головуючий Віталій Крикливий, судді Маркіян Галабала та Віктор Ногачевський.

Наразі невідомо про стягнення яких саме активів на користь держави просить Мін'юст.

У реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції вказані наступні активи, пов'язані з Пайкіним: корпоративні права компаніях «Вінтаж», «СТРОЙИНВЕСТПРОЕКТ», «АЛКОР 1» і «ЛСП МОРСКАЯ СТОЛИЦА» (російські компанії), а також PELICAN TRUST S.L. в Іспанії, Pückler19 Vermögensverwaltungs GmbH, THETA BETEILIGUNGSGESELLSCHAFT MBH, VITA VERMOEGENSVERWALTUNGS GMBH, JOLI DIENSTLEISTUNGS UG (HAFTUNGSBESCHRAENKT), FUN & GAMES SPIELHALLEN GMBH і NORDIK AUTOMATEN GMBH в Німеччині.

Нагадаємо, Мін'юст подав позов до ректора МДІМВ МЗС росії Анатолія Торкунова. В нього хочуть конфіскувати квартиру та нежитлове приміщення. Раніше ВАКС конфіскував майно російського олігарха Володимира Євтушенкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: