На окупованих територіях лікарні переповнені пораненими росіянами – Маляр

Читать на русском
На окупованих територіях України лікарня переповнені пораненими російськими військовими. Велика кількість з них помирає.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

На тимчасово окупованих територіях медичні заклади переповнені пораненими російськими військовими.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

«Медичні заклади на тимчасово окупованій території України перевантажені та не в змозі впоратись із великою кількістю поранених військовослужбовців російських окупаційних військ», – зазначила вона.

Ще 550 окупантів знищено на війні в УкраїніЗа добу в Україні знищено 550 російських військових, два танки, п'ять ББМ, п'ять безпілотників, РСЗВ.

За її словами, велика кількість окупантів помирає, не дочекавшись першочергової медичної допомоги. Зокрема, через брак персоналу та відсутність необхідного медичного обладнання й препаратів.

Маляр додала, що легкопоранених замикають на металі ґрати, щоб не допустити дезертирства. Також через великі втрати командного складу на посади тактичної ланки призначають призваних із запасу офіцерів, зокрема пенсійного віку.

«Відсутність у них бойового досвіду та некомпетентність викликають недовіру особового складу та побоювання, що їх управління призведе до ще більших втрат», – підкреслила заступниця міністра.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Луганської області лікарі примусово виписують хворих цивільних, щоб звільнити місця для поранених російських загарбників.

Війська рф зазнають значних втрат на фронті та посилюють контррозвідувальні заходи в тимчасово окупованих населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: