Окупанти зазнали значних втрат біля Каховки – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ завдали тяжких втрат російським військам у Херсонській області. Ворог втратив до 150 осіб особового складу.

Українські військові сьогодні завдали тяжких втрат російським військам у Херсонській області. Ворог втратив до 150 осіб особового складу.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 22 грудня.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«За уточненими даними, внаслідок ураження 20 грудня польового аеродрому ворога у районі Каховки Херсонської області окупанти втратили до 150 осіб убитими і близько 50 – пораненими. Знищено до 20 одиниць військової техніки різного типу», – йдеться у зведенні.

Крім того, того ж дня Сили оборони завдали удару по скупченню живої сили ворога у районі Миколаївки Скадовського району Херсонської області. В результаті було уражено до 140 військових російських окупаційних військ і знищено вісім вантажних автомобілів з боєприпасами.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони сьогодні уразили пункт управління, два склади боєприпасів та три райони зосередження живої сили росіян.

У свою чергу, російські агресори намагалися покращити тактичне становище на Куп'янському і Лиманському напрямках, а також не припиняли спроб наступу на Донбасі.

Сьогодні ворог завдав п'ять ракетних та п'ять авіаційних ударів, а також здійснили близько 15 обстрілів із РСЗВ, включаючи нічні обстріли цивільної інфраструктури міста Марганець Дніпропетровської області. Вдень окупанти обстріляли Часовий Яр на Донеччині, там є жертви серед мирного населення.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках значних змін не було, ознак формування наступальних угруповань ворога не зафіксовано.

На Слобожанському напрямку під танкові, мінометні й артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів Шевченка, Стрілка, Нескучне, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Строївка і Куп'янськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку росіяни обстріляли райони Новомлинського, Крохмального і Берестового Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки у Луганській області.

На Лиманському напрямку під вогонь противника потрапили Макіївка, Площадка, Краснопопівка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали Верхньокам'яне, Білогорівку, Бахмут, Кліщіївку, Андріївку, Олександро-Шультине, Курдюмівку, Озаранівку і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку вогневго ураження було завдано у районі населених пунктів Костянтинівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку загарбники здійснили обстріл районів Времівки, Великої Новосілки, Ненудного, Вугледара й Микільського Донецької області.

На Запорізькому і Херсонському напрямках росіяни продовжували мінометні й артилерійські обстріли цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро. Збитки завдано більш як 25 населеним пунктам. Серед них – Новопіль Донецької області; Степове, Гуляйполе, Щербаки, Мала Токмачка і Дорожнянка Запорізької області; Марганець у Дніпропетровській області, а також Нововодмитрівка, Качкарівка, Херсон, Інженерне і Львово Херсонської області. Вночі росіяни також завдали ракетного удару по місту Очаків Миколаївської області.

Нагадаємо, втрати російської армії перевищили позначку 100 тисяч убитих.

Президент рф володимир путін заявив, що росія прагне завершити війну і якнайшвидше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: