Війська рф зазнають значних втрат та посилюють контррозвідувальні заходи – Генштаб

Читать на русском
Війська рф зазнають значних втрат на фронті та посилюють контррозвідувальні заходи в тимчасово окупованих населених пунктах.

Війська рф зазнають значних втрат на фронті та посилюють контррозвідувальні заходи в тимчасово окупованих населених пунктах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ увечері 21 грудня.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

Протягом дня росіяни завдали трьох ракетних ударів та авіаційного удару по цивільних об'єктах у Запорізькій області. У Гуляйполі ворожа авіація цинічно вдарила міською лікарнею. Крім того, окупанти здійснили понад 20 обстрілів із РСЗВ.

Загарбники продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах та намагаються покращити тактичне становище на Куп'янському та Лиманському напрямах.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах істотних змін немає, ознак формування наступальних угруповань також не виявлено. Певні підрозділи Збройних сил Білорусі та РФ і надалі знаходяться у прикордонних з Україною районах.

На Слобожанському напрямку під танковий, мінометний та артилерійський обстріл потрапили райони населених пунктів Червона Зоря, Козача Лопань, Веселе, Варварівка, Стариця, Вовчанськ, Вільча, Черняків, Чавунівка та Амбарне Харківської області.

На Куп'янському напрямку зафіксовано вогненну поразку по районах населених пунктів Новомлинськ, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове у Харківській області та Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямі росіяни не припиняють обстрілювати райони Макіївки, Майданчика, Червонопопівки та Діброви у Луганській області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Верхньокам'яне, Спірне, Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Діліївка, Озарянівка, Дружба.

На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли Водяне, Першотравневе, Невельське, Мар'їнку та Новомихайлівку на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку загарбники здійснили обстріл із танків та артилерії по районах Вугледару, Пречистівки, Новоукраїнки та Великої Новосілки Донецької області. На Запорізькому та Херсонському напрямках обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнав населений пункт Красногригорівка Дніпропетровської області, передмістя та місто Херсон та місто Очаків Миколаївської області. У цих населених пунктах є постраждалі серед мирного населення.

Крім того, підтверджено вогневе ураження 15 та 16 грудня ворожих складів боєприпасів у районі Кадіївки Луганської області. Детонація на складах тривала більш ніж 20 годин.

Генштаб повідомляє, що у населеному пункті Новобогданівка Запорізької області загарбники організували польовий госпіталь. У Новотроїцькому Херсонській області противник переобладнав місцеву лікарню на лікування своїх поранених. При цьому хворих місцевих жителів було примусово «виписано». У цьому ж населеному пункті росіяни посилили контррозвідувальні заходи. Усе це свідчить про значні втрати противника.

Тим часом українська авіація протягом 21 грудня завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Також наші бійці збили російський безпілотник типу «Форпост», який коштує близько 6 млн. доларів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони також вразили пункт управління та два райони зосередження живої сили росіян.

Нагадаємо, на війні в Україні загинув колишній в'язень кремля Геннадій Афанасьєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: