У Німеччині працівника розвідслужби підозрюють у роботі на рф

Читать на русском
Співробітника Федеральної розвідувальної служби Німеччини арештували за підозрою у роботі на росію.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

У Німеччині арештували співробітника Федеральної розвідувальної служби за підозрою у роботі на росію.

Про це повідомляє DW.

У Федеральній прокуратурі країни заявила, що працівника підозрюють у державній зраді. Зазначається, що він міг передавати інформацію в рф, яка становить державну таємницю.

Затриманий за шпигунство у Норвегії «бразильський вчений» виявився офіцером ГРУЗатриманий співробітник норвезького Арктичного університету Тромсе, який називав себе професором із Бразилії, насправді є громадянином рф, кадровим офіцером ГРУ.

Відомо, що чоловіка затримали 21 грудня. В його квартирі та на робочому місці провели обшуки. Згодом видали ордер на його арешт.

«У випадку з росією ми маємо справу з актором, який відрізняється безпринципністю і готовністю до насильства. Кожна розголошена деталь дасть противнику перевагу в намірі завдати шкоди Німеччині», – зазначив голова BND Бруно Каль.

Нагадаємо, на території Німеччини останнім часом активізувались іноземні розвідки, у тому числі з російської федерації та Китаю.

Також норвезькі правоохоронці викрили російського шпигуна, який з 2021 року проживав у країні та видавав себе за бразилійця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: