Затриманий за шпигунство у Норвегії «бразильський вчений» виявився офіцером ГРУ

Читать на русском
Затриманий співробітник норвезького Арктичного університету Тромсе, який називав себе професором із Бразилії, насправді є громадянином рф, кадровим офіцером ГРУ.
The Insider

Затриманий співробітник норвезького Арктичного університету Тромсе, який називав себе професором із Бразилії, насправді є громадянином рф, кадровим офіцером ГРУ.

Про це повідомляє The Insider.

Розслідувачі дізнались, що Михайло Мікушин народився в Єкатеринбурзі. У 26 років він переїхав до Москви, де закінчив військово-дипломатичну академію ГРУ.

«Чоловік мешкав в офіцерському гуртожитку при Військово-дипломатичній академії ГРУ у корпусі, де зареєстровані офіцери, які проходять навчання на 1-му факультеті академії, що готує офіцерів для роботи за кордоном як розвідників під дипломатичним прикриттям та розвідників-нелегалів», – зазначають у виданні.

Зауважують, що росіянин міг отримати бразильський паспорт, бо нібито має мати-бразилійку. До Норвегії він прибув у 2021 році для дослідницької програми в Університеті Тромсе, яка, серед іншого, включала вивчення «гібридних загроз».

Нагадаємо, норвезькі правоохоронці вважають, що зловмисник є громадянином росії, який виконує завдання для рф під прикриттям Бразилії.

Зауважимо, це уже не перший шпигун, якого виявили у Норвегії. 15 жовтня в аеропорту міста Тромсе правоохоронці затримали 51-річного росіянина. Чоловік зізнався, що керував безпілотником, тоді як санкційне законодавство забороняє російським компаніям або громадянам експлуатувати літаки та дрони в країні. Ще одного шпигуна було затримано 20 жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: