Слідкували за позиціями ППО та ЗРК: в Одесі затримано сімейну пару шпигунів

Читать на русском
СБУ під час спецоперації затримала подружжя – російських шпигунів, які передавали дані про ЗСУ до росії.

Військова контррозвідка СБУ під час спецоперації затримала подружжя – російських шпигунів, які готували ракетний удар по силах ППО та артскладів ЗСУ.

Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 8 грудня.

Затримано шпигунку ФСБ, яка хотіла проникнути в органи держбезпеки України – СБУЗгідно з даними держбезпеки, жінка маскувалася під українську патріотку. Однак насправді вона виконувала завдання, які ставили їй у ФСБ

Зловмисники збирали розвіддані про місця можливої дислокації та переміщення підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ на території Одеського регіону. При цьому СБУ встановила контроль за агентами ще на первинному етапі підривної діяльності та затримала обох шпигунів під час спроби передачі закритих відомостей до росії.

За даними СБУ, до повномасштабного вторгнення рф сім'я агентів збирала дані про суспільно-політичну обстановку в регіоні і розширювала коло своїх знайомств, готуючись до виконання основних завдань.

А вже після 24 лютого вони намагалися виявити позиції зенітно-ракетних комплексів Crotale та розташування польових артилерійських складів із боєприпасами. Розвідувальна інформація була потрібна окупантам для здійснення рф повітряних ударів ракетами Калібр або Кинжал по українських військових об'єктах.

Зібрані відомості агенти відправляли «зв'язному» – мешканцю Севастополя, колишньому російському спецназівцю, який негласно співпрацює з ГРУ, а для «прикриття» використовує посаду керівника благодійного фонду. Він передавав інформацію своєму куратору - кадровому співробітнику військової розвідки росії.

Затриманим повідомили про підозру за статтею про шпигунство (ст.114 КК України). Зараз вони під вартою.

Нагадаємо, у Херсоні затримали організатора «філії» російської ФСБ.

Раніше було затримано шпигуна за позиціями HIMARS на фронті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: