Влада Німеччини запевнила, що з 2023 року не купуватиме російську нафту

Читать на русском
Влада Німеччини запевнила, що з початку 2023 року взагалі не збирається купувати російську нафту.

Влада Німеччини запевнила, що з початку 2023 року взагалі не збирається купувати російську нафту.

За інформацією журналістів видання Bloomberg, Німеччина раніше заявляла, що планує припинити імпорт російської нафти до кінця цього року через вторгнення рф в Україну, проте після заяви головного виконавчого директора російського оператора нафтопроводу про отримання запиту на постачання російської нафти в першому кварталі 2023 року для Німеччини ситуація була незрозумілою.

Обмеження імпорту нафти вдарили по російській економіці – BloombergОбмеження імпорту російської нафти до ЄС останнім часом болісно вдарили по нафтових доходах росії.

Тепер же уряд Німеччини відкинув заяву про те, що планує купувати російську нафту на початку наступного року. Воно заявило, що натомість країна імпортуватиме нафту з Казахстану, хоча ця угода ще не завершена.

«Повідомлення про те, що Німеччина замовила російську сиру нафту, неправдиві», - заявила представник міністерства економіки Німеччини.

Вона додала, що нафтові компанії на нафтопереробних заводах Leuna та Schwedt більше не замовлятимуть російську нафту у новому році.

Нагадаємо, в ЄС погоджуються тимчасово обмежити ціни на газ на рівні 180 євро.

Зазначимо, ЗМІ писали про те, що обмеження імпорту нафти вдарили по російській економіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: