На Луганському напрямку ворог постійно перебуває під тиском сил оборони – ЗСУ

Читать на русском
На Луганському напрямку ворожі війська постійно перебувають під тиском Сил оборони України.

На Луганському напрямку ворожі війська постійно перебувають під тиском Сил оборони України.

Про це повідомив представник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Битва за Бахмут може обернутися для росії у кращому разі пірровою перемогою – експертиБитва за Бахмут триває так довго, що його стратегічна цінність для росії поменшала, кажуть експерти. Росія продовжує бої через вже витрачені ресурси, а не через розумну стратегію.

За словами Череватого, Луганський напрямок є третім за ступенем тяжкості та інтенсивністю боїв після Бахмута та Авдіївки. Так звані «кадировці», які зазвичай виконують жандармські функції, не рвуться до передових загонів, й на Луганщину росія перекидає нові підрозділи, поповнені мобілізованими, і намагається побудувати лінії оборони.

«Однак усі їхні спроби контратакувати ми припиняємо жорсткою відповідь. Як правило, потужними ударами артилерії реактивних систем залпового вогню, а за потреби – контратаками. Щодобово по них працюють наші ракетні війська, артилерія, намагаючись постійно знищувати їхні польові склади. Ось і цієї доби було знищено два польові склади боєприпасів. Знищуємо командні пункти, скупчення ворога. Тому ворог постійно під нашим тиском», - наголосив представник Східного угруповання ЗСУ.

За його словами, «найгарячішою ділянкою фронту залишається Бахмут». Лише протягом останньої доби на Бахмутському напрямку зафіксовано 266 ворожих обстрілів із усіх видів артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, сталося понад 15 бойових зіткнень. Загарбники втратили понад 100 людей убитими та близько 200 пораненими.

«Найчастіше вони просто бездумно кидають у бій людей, втрачаючи живу силу, бойову техніку, а натомість мають завойовані кілька десятків метрів. У нас ведеться там (на Донеччині – ред.) мобільна оборона, так звана смарт-оборона (тобто розумна оборона), щоб завдавати максимальних збитків, але мінімізувати свої втрати та не допустити... системного прориву ворога», - сказав Череватий.

За його словами, на Бахмутському напрямку фронт гнучкий.

«Тут мається на увазі те, що коли така динаміка боїв, іноді розумніша деяким підрозділам відійти, перегрупуватися, щоб потім була можливість вести бойові дії. А не так, як у росіян», - зазначив представник Східного угруповання ЗСУ.

За інформацією Генштабу, ЗСУ відбили атаки росіян у Сумській, Харківській, Луганській та Донецькій областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: