В енергосистемі України значний дефіцит: найскладніша ситуація у Києві та центральному регіоні

Читать на русском
У Києві забезпечується менш як половина потреби в електроенергії. До кінця дня Укренерго сподівається підключити певне обладнання та зменшити дефіцит потужності.

На ранок, 20 грудня, в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності. Найважча ситуація, зокрема, у центральному регіоні та Києві.

Про це повідомляє «Укренерго».

«Обстріли БПЛА об’єктів магістральних мереж у центральному регіоні, які відбулися вночі 19 грудня, а також артобстріли на сході України призвели до чергових пошкоджень енергетичної інфраструктури та погіршення ситуації з енергопостачанням, зокрема у центральному регіоні та м. Києві. У столиці забезпечується менше половини потреби споживання, у пріоритеті – живлення критичної інфраструктури», – повідомили у компанії.

В «Укренерго» очікують, що сьогодні вдасться підключити певне обладнання, яке дозволить підвищити рівень надійності живлення, зменшити дефіцит потужності у столичному енерговузлі та заживити більше споживачів.

Нагадаємо, напередодні Віталій Кличко заявив, що через пошкодження інфраструктури дефіцит електроенергії у Києві становить 50%.

Вчора після атаки дронами аварійні відключення було введено у столиці та ще десяти областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: