Спроба підкупу суддів Полтави: двом підозрюваним обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжних заходів до підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід двом підозрюваним у справі про спробу підкупу суддів Київського районного суду Полтави та Полтавського апеляційного суду юристом та двома адвокатами.

Такі рішення 16 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Першому підозрюваному слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді 214 720 грн застави з покладанням таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. За даними «Слово і діло», йдеться про адвоката Володимира Костенка.

Другого підозрхюваного ВАКС відправив під нічний домашній арешт, хоча органи правопорядку просили про цілодобовий. Також на фігуранта поклали такий самий перелік обов'язків.

За версією слідства, громадянин звернувся до юриста, який позиціонував себе помічником адвоката, за правовою допомогою у зв'язку з притягненням до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Проте вказаний правник замість надання юридичної допомоги схилив громадянина «вирішити» це питання із суддею Київського райсуду Полтави за «винагороду», залучивши для цього свого знайомого адвоката. Попри намагання зловмисників, їм так і не вдалось надати неправомірну вигоду, натомість суд визнав громадянина виним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Тоді вказані особи пообіцяли «скасувати» це рішення в апеляційному порядку за 1800 доларів, залучивши до вчинення злочину ще одного адвоката. Після передачі другої частини коштів – 1500 дол. та проведення необхідних слідчих дій зібрано достатньо доказів для обґрунтованого повідомлення про підозру трьом особам.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру колишньому народному депутату Сергію Скуратовському. Раніше органи також запідозрили керівника одного з регіональних управлінь Держприкордонслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: