ВАКС продовжив обов'язки підозрюваного посадовця Нацполіції Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків посадовця Нацполіції.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 січня строк дії обов'язків, покладених на тимчасово виконувача обов'язків заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 12 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував посадовця Нацполіції Сумщини із заставою у 780 тисяч грн. За нього ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора. На підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись поза межі міста Суми без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися з приводу обставин, які розслідуються у даному кримінальному провадженні та викладених у письмовому повідомленні про підозру, від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним, адвокатом Євгеном Руднєвим; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити всі обов'язки та суд клопотання задовольнив.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (посадовця Нацполіції – ред.) - задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 15.01.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС відпустив під 744 300 грн застави адвоката Євгена Руднєва. На нього також поклали низку обов'язків. прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території м. Суми без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: