В енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності – «Укренерго»

Читать на русском
Станом ранок середи, 21 грудня, в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. Ситуація у центральному регіоні України залишається складною.
mind.ua

Станом ранок середи, 21 грудня, в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. Ситуація у центральному регіоні України залишається складною.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«На ранок 21 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі, а також обмеження, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками», – йдеться у повідомленні.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень. Зараз працюють усі види генерації.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

В «Укренерго» наголошують, що оператори електростанцій та оператори систем розподілу роблять все можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням у кожному регіоні України. Відновлення пошкоджених росіянами мереж тривають безперервно.

Раніше в «Укренерго» спрогнозували значний дефіцит електроенергії через погодні умови.

Також нагадаємо, Україна безкоштовно отримала 105 одиниць енергетичного обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на понад 100 тис. доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: