У МВФ заявили, що перспективи світової економіки стають «похмурішими»

Читать на русском
Напередодні саміту G20 Міжнародний валютний фонд заявив, що перспективи світової економіки похмуріші, ніж прогнозувалося раніше.

Перспективи світової економіки ще похмуріші, ніж прогнозувалося минулого місяця.

Про це заявили у Міжнародному валютному фонді, передає Reuters.

Серед причин таких невтішних прогнозів у МВФ назвали посилення грошово-кредитної політики, викликане стійко високою інфляцією на широкій основі, слабкими темпами зростання в Китаї, а також перебоями з поставками і відсутністю продовольчої безпеки, викликаними вторгненням росії в Україну.

Минулого місяця Фонд знизив свій прогноз глобального зростання на 2023 рік до 2,7% з попереднього прогнозу в 2,9%.

У блозі, підготовленому до саміту лідерів G20 в Індонезії, МВФ повідомив, що останні економічні показали «підтверджують, що перспективи похмуріші», особливо в Європі.

«Проблеми, з якими стикається світова економіка, величезні, і послаблення економічних показників вказує на те, що попереду на нас чекають нові виклики. Проте завдяки обережним політичним діям та спільним багатостороннім зусиллям світ може рухатися до сильнішого та більш інклюзивного зростання», – заявили у МВФ.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд знизив свій прогноз розвитку світової економіки на 2023 рік. Прогноз зростання у 2,7% є найслабшим показником з 2001 року, за винятком світової фінансової кризи та гострого етапу пандемії COVID-19.

У МВФ також оцінили наслідки війни для економіки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: