Україна отримала багатомільйонний кредит від Канади

Читать на русском
Україна в рамках кредитного договору отримала від Канади додаткові 367 мільйонів доларів США.

Україна в рамках кредитного договору отримала від Канади додаткові 500 млн. канадських доларів (367 млн. доларів США). Їх направлять для підтримки українців узимку.

Про це повідомили у пресслужбі Мінфіну України.

У Мінфіні підрахували, скільки міжнародної допомоги отримала Україна з 24 лютогоВід початку повномасштабної війни проти росії Україна вже отримала від міжнародних партнерів 27,2 млрд доларів допомоги. Наступного року ця сума збільшиться.

«19 грудня Україна отримала від Канади додаткові 500 млн. канадських доларів (екв. 367 млн. доларів США) в рамках кредитного договору між Україною та Канадою. Загальна сума кредиту становить 1,95 млрд. канадських доларів (екв. 1,432 млрд. доларів США)», – сказано в повідомленні.

Як уточнюється, це кошти п'ятирічних Облігацій суверенітету України, які уряд Канади розмістив для підтримки України напередодні важкого зимового періоду. Кредит надається на пільгових умовах через адміністративний рахунок Міжнародного валютного фонду (МВФ).

«Кошти будуть спрямовані на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, а також сприятимуть збереженню фінансової стабільності України», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, країни Заходу в рамках конференції «Солідарність з українським народом» анонсували надання Україні 1 мільярда доларів для проходження зими. Половина цієї суми – гранти, друга частина – товари, послуги та кредити.

Раніше Україна отримала пільговий кредит від Франції у розмірі 10 млн. євро і грант на 200 млн. євро від Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: